Cum intretin hainele second hand?

Haine second hand avem fiecare din noi. Desi cumparam haine noi, la a doua purtare deja devin haine second hand.

Nu ne permitem sa purtam o haina doar o singura data, nici din punct de vedere financiar si nici din punct de vedere ecologic, asadar trebuie sa prelungim viata lor cat mai mult posibil.

10 pasi de intretinere a hainelor second hand

1. Sorteaza hainele. Cand le scoti din cosul de rufe, sorteaza hainele in felul urmator: albe, culori deschise, culori inchise, negre. Spala-le separat ca sa nu se coloreze intre ele.

2. Verifica eticheta. Avand in vedere ca hainele au tesaturi diferite, verifica eticheta care iti indica la ce grad le poti spala. Masinile de spalat au programe speciale pentru bumbac, sintetice si delicate.

3. Scoate petele cu detergenti speciali. Prima operatiune este sa elimini petele persistente, care nu ies la spalare. Foloseste detergenti dedicati pentru aceste pete: prafuri, sapun pentru pete, lichid pentru pete, etc. Lasa 1-2 minute sa actioneze.

4. Spala hainele intoarse pe dos. Inainte de a pune in masina de spalat intoarce hainele pe dos, astfel eviti scamosarea lor.

5. Foloseste servetele de captare a culorii. Introduce in masina de spalat un servetel impreuna cu hainele. Acest servetel capteaza culorile (chiar si murdaria), astfel eviti ca hainele sa se coloreze intre ele.

6. Scutura bine hainele inainte sa le intinzi. Daca hainele sunt scuturate inainte de a se usca, practic jumatate din cute se intind si nu iti vei pierde mult timp cu calcatul lor.

7. Intinde hainele second hand intoarse pe dos. Daca asa le-ai spalat, atunci nu le intoarce pe fata. Intinde-le intoarse pe dos, ca sa eviti decolorarea de la soare.

8. Intinde bluzele, camasile, rochiile pe umerase. Stiu ca este mult mai usor sa intinzi bluzele si camasile pe sarma, dar daca le intinzi pe umerase eviti formarea dungii din mijloc, care deterioreaza tesatura.

9. Calca hainele second hand cu aburi. Ti s-a intamplat sa ai haine sifonate care nu se pot calca, datorita poliesterului din tesatura? Calca aceste haine doar cu aburul de la fierul de calcat, fara sa atingi cu talpa. O sa observi ca dispar in mod miraculos cutele urate.

10. Foloseste aparatul pentru scame. Multe tesaturi se scamoseaza inca dupa prima spalare, asadar un aparat pentru scame iti va fi de folos ca sa redai stralucirea hainelor.

Foloseste acesti pasi la fiecare curatare si vei observa ca hainele o sa aiba o viata mai lunga.

Pupici cu drag,

Izabella

Credit foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *